3 Motive pentru care merită să sărbătorim zilele angajaților!

Cadouri corporate

Majoritatea managerilor de companii își doresc crearea unei echipe unită, productivă și dedicată. De la training-urile desfășurate în străinătate, ieșirile în oraș și ședințele cu scop de evidențiere a lucrurilor ce pot fi îmbunătățite, fiecare manager depune un efort considerabil și caută soluții inovative în a avea acea echipă cu care poate lucra extraordinar de  bine.

În următoarele rânduri vreau să vă propun o nouă metodă pentru a consolida echipa cu care lucrezi: sărbătorirea zilelor de naștere ale angajaților. Sunt angajatori care se folosesc de aceste ocazii speciale sunt angajatori care le neglizează.

În următoarele rânduri voi aduce trei argumente pentru care fiecare manager trebuie să fructifice aceste ocazii speciale pentru a-și întări echipa.

1. Pentru creșterea sentimentului de apartenență

Cadouri corporate

 

Fiecare angajat full-time petrece 8 ore pe zi la locul de muncă. Deseori însă angajații nu se simt parte a organizației, nu simt că au legături ferme cu colegii lor și cu atât mai puțin cu superiorii lor, față de care se simt responsabili în mod special să atingă obiectivele companiei. Un mod de a-i face pe angajați să se simtă parte este prin realizarea unui contact informal permanent. Cum putem face asta? În primul rând prin a cunoaște anumite informații despre angajat, ziua de naștere, statusul familial, preferințe legate de mâncare, preferințe legate de design-ul biroului, care sunt orientările politice, religioase ale acestuia și de ce nu aspecte legate de proveniența etnică. Toate acestea te vor ajuta să fi la curent cu sărbătorile importante pentru acesta, dar și pentru a-l face să se simtă apreciat prin simpla transmitere a unui e-mail sau a unei felicitări care să îi arate respectul pentru diferite momente importante din viața acestuia.

Ce se intâmplă însă când facem un pas mai mare prin a sărbători ziua de naștere a fiecărui angajat? Dincolo de simpla sesizarea a interesului angajatorului sau a managerului legat de momentele importante pentru un angajat, în cazul unei mici peteeceri, sau oferirea unui cadou în cadrul întregii echipa nu va spori doar încrederea angajatului în superior, dar va contribui la legarea unor legături unice între angajați. Crearea de amintiri împreună între angajați și între angajați și manageri contribuie la sporirea sentimentului de apartenență. Angajatul nu se va simți doar parte a unui proces ci parte a unei comunități cu oameni diverși, dar interesați unul de celălalt.

2. Pentru munca în echipă

Munca în echipă

 

Atunci când angajații au amintiri comune, vor mai bine dispuși atunci când va fi vorba să lucreze împreună și mult mai atenți la nevoile celorlalți. Munca în echipă eficientă este dezideratul fiecărui manager. Astfel angajați mai bine dispuși, mai deschiși spre a îndeplini obiectivele împreună și mai orientați spre a suplini nevoile colegilor vor constitui o echipă mai unită.

3. Pentru rezultate mai bune

Cadouri corporate pentru rezultate mai bune

 

Angajații care se simt parte din organizație și care lucrează bine în echipă vor fi angajați care au rezultate mai bune. Implicarea angajațiilor în pregătirea unei surprize unul pentru celălalt îi va face pe fiecare să înțeleagă faptul că fiecare dintre ei reprezintă o piesă de puzzle importantă în întreg procesul. Atunci când un angajat va fi mai puțin vinovat ceilalți vor știi să îl motiveze sau să îi reamintească de importanța rolului sau.

Cum putem sărbători zilele angajaților într-un mod care să ne aducă rezultatele dorite?

 

  • Pregătește un cadou unic și cu semnificație

 

Un cadou unic poate fi unul de tip handmade. De ce un cadou unic? Deoarece un astfel de cadou presupune un efort în plus din partea celui care oferă. Un spirit de observație mai atent în ceea ce privește preferințele acelui angajat și un efort în plus din partea celui care pregătește acest cadou.

Semnificația cadoului trebuie să reflecte preferințe observate ale angajatului. Spre exemplu dacă angajatul tău, are o preferință pentru consumul de ceai, un cadou cu semnificație ar putea fi chiar ceaiul preferat de acesta alături de un instrument deosebit de servire a acestuia. Angajatul va aprecia mult mai mult simțul de observație al superiorului și al colegilor în ceea ce privește efortul de a-l surprinde cu un cadou care face obiectul său de interes.

 

  • Lasă un mesaj alături de cadoul oferit

 

Un mesaj de apreciere scris de mână de către supervizor, sau simple urări pe o felicitare din partea fiecărui coleg pot fi de o importanță majoră și de un efect inedit în sporirea sentimentului de apartenență a angajatului dar și în crearea unui climat optim muncii în echipă.

 

  • Crează un context de neuitat

 

Așa cum am specificat mai sus amintirile plăcute create între angajați cu suportul supervizorilor le va permite acestora să lege legături semnificative ceea ce va conduce la mai buna muncă în echipă. Aceste contexte pot fi create fie prin folosirea elementului surpriză – de exemplu o urare în grup în momentul în care angajatul intră în birou, sau prin crearea unei atmosfere calde, informale, – spre exemplu prin servirea unor mici gustări alături de băuturi rafinate pentru toți angajații.


Marta s Gift pune la dispoziție o varietate largă de produse în ajutorul managerilor în a oferi cadouri corporate personalizate inedite. Și nu numai, dar și în a organiza evenimente deosebite în cadrul companiei tale prin vinuri de calitate superioară și gustări gourmet. Consultă oferta noastră aici!